Work Sheet

PART A

Supply Chain Management Exam Case Solution

Supply Chain Management Exam Case Solution

Q1. Maximum time spent on an activity is 15 minutes, therefore fastest rush order time is 15 minutes.
Q2. 60/15*8=32
Q3. Maximum time spent on an activity is 15 minutes, therefore fastest rush order time is 15 minutes.
Q4. 60/15*8=32

PART B

Q5 8/1.5*3=12
Q6 30+40+20+25+50+20=190 minutes
Q7 (labor content/ (max time per activity*no. of workers)) 190/ (90*3) =70%
Q8 190/60*18= $57
Q9 30+40+20+25+50+20=190 minutes
Q10 190/60=2.75, 8/2.75=3 chairs

PART C

Q11 20mins is bottleneck, means 3 times in one hour = 3*7= 21
Q12 25mis is the bottleneck means 2.4 batches in one hour = 2.4*7= 17
Q13. Bottleneck is still the baking which makes the cycle time 20.
Q14. Total worker time = 60. Time worked is 50 means the idle time is 10.
Q15.The bottleneck will be the mixing process which is 25mins so the cycle time for one order will be 25mins.
Q16.Even if one worker quits the job the bottleneck with 50 batches will be 20mins of baking time. Which means 21 orders per day can be produced if I start working at the shaping and then packing.
PART D

Q17. The bottleneck in the process is the design of the mug, which means that the cycle time is 10 minutes.

Q18. Cycle time will be same.
Q19. The Capacity and Cycle time both will be higher than the Q17 but the Capacity will be lower.

PART E
Q21. Maximum capacity of the plant is 1120 because of the constraint because of electric company.
Q22. Effective capacity of furnace is 960 tons/ day
Q23
Q24.Sum time (1:8)120v+ (1:8)240/2 then divided by 60= 22.78 minutes
Q25. Maximum time on an activity is 320 seconds therefore cycle time of bottleneck step is 320 seconds.
Q26 320/60=5.33, 60/5.33=11.25
Q27 (labor content/ (max time per activity*no. of activities)) 22.78/ (5.33*8) =53%
Q29. Sum time of 240v (1:8)/60= 22.61 minutes
Q30. Sum time of 240v (1:8)*(1+10%)/60= 25.08 minutes
Q31 320*(1+10%)/60=5.86, 60/5.86= 10.22 monitors
Q32. (Labor content/ (max time per activity*no. of activities)) 25.08/ (5.86*8) =53% due change in both nominator and denominator.

PART F

Q33. 7/60, 9*8, 69*3= 206minutes
Q34. 7/60, 60*8/9=53, 53*2.25= 120minutes
Q35 a.7/60, 60*8/9=53, 53*5= 267 Dollars
Q35 b. 7/60, 60*8/9=53, 53*2.25*2=239 Dollars
Q36. 5CSR as satisfaction level zero and increases in CSR will increase also increase the revenue.

PART F

Q37. Cycle Time
Q38. Herbie……………………………….

This is just a sample partial work. Please place the order on the website to get your own originally done case solution

Share This